Studio Timber aan het werk

De normen om energiezuinig te renoveren of te verbouwen, worden elk jaar een beetje meer aangescherpt. Met als resultaat dat het heel moeilijk is om aan alle eisen te voldoen als u kiest voor een traditioneel gebouwde woning.

Met een verbouwing in houtskeletbouw is dit veel makkelijker. In plaats van het metselen van een bakstenen muur waar isolatie tegen wordt geplaatst, begint bij houtskeletbouw het isoleren al in de structuur. De houten wand wordt immers al opgevuld met isolatiematerialen. Dit zorgt voor minder dikke muren en dus meer ruimte in huis, de maximale oppervlakte wordt met andere woorden optimaal benut. Niet onbelangrijk aangezien onze bouwoppervlaktes alsmaar kleiner (duurder) worden.

De bouwtijd voor een gemiddeld nieuwbouwproject in houtskeletbouw is korter dan bij een traditionele bouwmethode. Door het gebruik van hout voorkomen we immers lange wachttijden voor het opdrogen van het gebouw. Wij leveren uw project dus klaar voor afwerking in een beduidend kortere tijd dan bij traditioneel bouwen.